Bram
Bram speelt voetbal in D1 met zijn beste vriendjes. Het is zijn lust en zijn leven. Hij kan al 5 weken niet voetballen door een onverklaarbare pijn in zijn enkel. De Reis gaat meteen naar zijn enkel waar hij bij een herinnering komt dat hij een andere jongen gemeen tackelt en blesseert. Hij voelt zich hier erg schuldig over en kan er uit schaamte met niemand over praten. Bij het kampvuur spreekt hij alles uit en zegt sorry en vergeeft zich zelf. Een paar dagen later voetbalt Bram weer als vanouds.

JourneyTherapie | Maarten & Yvonne | Texel, Den Helder, Bennekom | info@journeytherapie.org | 0644 369 258 | © 2016

De Helende Reis voor Kinderen en Jongeren


Dit is een geheel op kinderen afgestemde reis waardoor ze vrij kunnen worden van allerlei problemen op emotioneel, mentaal of fysiek gebied.

Kinderen die vast dreigen te lopen in hun ontwikkeling, of een tijdje niet lekker in hun vel zitten kunnen gebaat zijn bij een Helende Reis.

In een sessie kan ik tijdens een Helende Reis met een kind onspanningsoefeningen of andere visualisaties als ondersteuning gebruiken. Soms gebruik ik tijdens een Helende Reis ook tekenmateriaal zodat het kind de situatie kan tekenen als dat verduidelijking geeft.
Tijdens een sessie gebruik ik, voor en na de Helende Reis, vaak andere methoden om het kind te helpen zijn Helende Reis te integreren in zijn leven.

Ik merk steeds weer dat kinderen, tijdens een Helende Reis, vanuit hun eigen wijsheid en creativiteit de beste oplossingen weten te vinden voor hun probleem. Tijdens een Helende Reis gaan we naar de oorsprong van het probleem, zodat we dit bij de wortel aanpakken en oplossen. Het kind leert zijn eigen kracht kennen en vindt manieren om zijn kracht zelfs in moeilijke situaties te gebruiken.

Met jongeren (boven de 12/13 jaar) werk ik op een meer volwassen manier. Jongeren zijn vaak goed in staat op zichzelf te reflecteren en weten vaak vantevoren al waaraan ze in zichzelf willen werken. Een sessie kan dan bestaan uit een fysieke of emotionele reis, of een combinatie daarvan.

Ik werk samen met mijn vrouw, Yvonne Weeseman, en geef maandelijks workshops "De Ontdekkings Reis voor Kinderen".
Deze workshops kunnen naast, of in plaats van, prive sessies een goede ondersteuning zijn. Voor meer specifieke informatie over kinderen zie www.paradisekids.nl